Projektek

ordering canadian pharmacy http://cheappharmacy-plusdiscount.com/ hendricks pharmacy viagra canadian pharmacy wellness pharmacy

A HOBAGÉP Bt. mint start-up vállalkozás, 1999-ben három erdész egyetemista alapításában jött létre. Később, 2010-ben a tulajdonosi szerkezet átalakult, és egyúttal a cég tevékenysége, volumene is megváltozott. Jelenleg Sopron Megyei Jogú Város, a Soproni Járás, Győr-Moson-Sopron megye és a Nyugat-Dunántúl régió  fiatal innovatív vállalkozása vagyunk. Tevékenységünk szerteágazó, ahogyan üzleti-, kutatás-fejlesztési- és (ön)kormányzati kapcsolatrendszerünk is. Mikrovállalkozásként igyekszünk cégünket pályázati tevékenységünkkel is erősíteni. Az alábbi linkeken ezen munkánk gyümölcseit tesszük közzé.

“FÉSZEKODÚ” projekt a HOBAGÉP Bt-nél

Kedvezményezett: HOBAGÉP Bt.
Projekt címe: FÉSZEKODÚ-Innovatív madárodú-termékcsalád prototípusának kifejlesztése
Szerződött támogatás összege: 67,08 Mio Ft
Támogatás mértéke: 59,12%
A projekt tényleges befejezési dátuma: 2019.10.31.
Projektazonosító: GINOP-2.1.7-15-2016-00443
A projekt tartalmának bemutatása:A  FÉSZEKODÚ projekt célja a természetes fa madárodú-termékcsalád (fészekodúk), új intelligens faipari technológiával való prototípusának elkészítése, mely hozzájárul a az vadon élő madárfajok biodiverzitásához, ökonómiai értelemben is fenntartható megőrzéséhez, erdeinkben, parkjainkban, lakókörnyezetünkben. A projekt az intézményi, a lakótelepi, és a családi házas övezetekben is megcélozza a családokat, a civil szervezeteket, az erdészeti és egyéb erdei iskolákat, oktatási és kutatási intézményeket, vállalatokat, kormányzati szerveket. A Fészekodú-gyártás, mint piaci alapú természetvédelmi tárgyú termékfejlesztés, kb. 120 éves hazai tapasztalatokkal rendelkezik. Ezen tapasztalatok felújításával, összeszedésével, újragondolásával, és saját piacképes prototípusok kifejlesztésével foglalkozik a projekt. A kihelyezett odúk száma évente több tízezer hazánkban, melyek minősége rendkívül változó, jellemzően néhány év alatt elhasználódó, szerény műszaki színvonalon előállított termékek ezek. Léteznek szabványok az egyes madárfajok igényeinek felmérése révén (odúnyílás, belső tér, elhelyezés magassága és helyszíne, stb.). Számos mezőgazdásznak, erdőgazdálkodónak gazdálkodása során előírás fészekodúk kihelyezése, fenntartása. Ez egy növekvő piaci szegmens, melyre vonatkozóan alig állnak rendelkezésre műszaki megoldások. A projekt keretében ezt a műszaki és piaci igényt szolgáljuk ki, innovatív hazai termék fejlesztésével.
Nyitó sajtóközlemény
Záró sajtóközlemény

Termelési kapacitás bővítése a Hobagép Bt.-nél

Az Európai Uniós pályázatok legújabb szakaszában is sikerrel pályáztunk termelő tevékenységünk fejlesztése érdekében. A GINOP-1.2.1.-15 pályázat keretében “Termelési kapacitás bővítése a Hobagép Bt.-nél” címmel faalapú egyedi csomagolóanyag-gyártó kapacitásunkat építjük ki, így egyedi ládák, egyedi raklapok, egyedi állványok készülnek telephelyünkön. A projekt keretében egy komplett gyártórendszert, faanyagvizsgáló mobil laboratóriumot, napelemes villamosenergia-termelő rendszert és gyártási know-how-t szerzünk be.
Projekt címe: Termelési kapacitás bővítése a HOBAGÉP Bt.-nél
Szerződött támogatás összege: 50,54 Mft
Támogatás mértéke: 45 %
A projekt tartalmának bemutatása: A projekt keretében faalapú egyedi csomagolóanyag-gyártó kapacitásunkat építjük ki, így egyedi ládák, egyedi raklapok, egyedi állványok készülnek telephelyünkön. A projekt keretében egy komplett gyártórendszert, faanyagvizsgáló mobil laboratóriumot, napelemes villamosenergia-termelő rendszert és gyártási know-how-t szerzünk be.
A projekt tényleges befejezési dátuma: 2016.12.29.
Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-15-2015-00664

“Termelési kapacitás bővítése a HOBAGÉP Bt.-nél” projekt

A projekt keretében a jelenleg működő faanyag-feldolgozó kapacitásunkat növeljük, és egyúttal szélesítjük a gyártható termékeink sorát. Faipari és faenergetikai alapanyagokat feldolgozó gépeket szerzünk be, melyeket függőleges tengelyű szélturbinával termelt elektromos árammal üzemeltetünk.
Kedvezményezett: HOBAGÉP Bt.
Projekt címe: Termelési kapacitás bővítése a HOBAGÉP Bt.-nél
Szerződött támogatás összege: 22,57 MFt
Támogatás mértéke: 45 %
A projekt tartalmának bemutatása: A projekt keretében a jelenleg működő faanyag-feldolgozó kapacitásunkat növeljük, és egyúttal szélesítjük a gyártható termékek sorát. A meglévő csomagoló-anyag előállítás mellett nyitunk az épületasztalos ipar felé, különösen a vonzáskörzetünkben működő asztalos-ipari, bútor-ipari termelők irányába. Ennek érdekében kerül ezen projekt keretén belül beszerzésre egy megmunkáló állomás, amely széles spektrumban képes a meglévő kapacitásunkkal előállított fa alapanyagot az egyedi asztalos-ipari igények számára tovább feldolgozni. Ezen beruházással javul a jelenlegi alap-anyag kihozatalunk, a fajlagos eredmény, és újabb piacokat tudunk elérni termékeinkkel. A projekt keretén belül az energetikai vonalon is lépünk előre, és a hagyományos faenergetikát alkalmazó felhasználók számára minőségi, gyújtós előállítására alkalmas gépet is szerünk be. Mindezek mellett növeljük az energiafelhasználásunk megújuló energiából előállított részarányát, egy közepes teljesítményű, de csúcskategóriás szélturbinával.
A projekt tényleges befejezési dátuma: 2018.03.23.
Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-16-2017-01838