HOBAGÉP Bt. GOP-2.1.1/M projekt: “Eszközbeszerzés és ingatlanfejlesztés a HOBAGÉP Bt-nél” címmel készült el 2012-ben. A projekt időtartama 2012.09.15.-2013.09.15. között zajlott. A projekt 100%-ban megvalósult.

A HOBAGÉP Betéti Társaság 9.900.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv „Mikrovállalkozások fejlesztése” című pályázati konstrukció keretében. A 22.000.000 Ft összköltségvetésű projektben 10% önerő biztosítása mellett, 45% támogatás és 45% hitelből a vállalkozás új telephelyén (9400 Sopron, 16111/5. helyrajzi szám alatt) infrastruktúra-fejlesztésre, és két nagy értékű famegmunkáló szerszámgép beszerzésére került sor.

A HOBAGÉP Bt. elődje 1999-ben kezdte meg működését. A vállalkozás gerincét a STIHL SOPRON Szakkereskedés és Szerviz adja, ahol a fő profil a kisgépek javítása és kereskedelme. A vállalkozás üzemelteti a Soproni Vadászboltot, és számos további hiánypótló szolgáltatást is végez a járásban. A projekt közvetlen célja egy facentrum létrehozása a meglévő kapacitások jobb kihasználásával és új eszközök beszerzésével.

A beruházás szerves része az új telephely közművesítése (szennyvíz- és ivóvíz-csatornázás, elektromos ellátás), útépítés, burkolatok készítése és betonozás, ill. a két nagy értékű famegmunkálásra alkalmas szerszámgép beszerzése (Rojek RSF egyengető gyalu és egy Houfek Aligator vastagoló gyalu). Ezekkel a gépekkel a vevők igényeinek megfelelően tudjuk az egyes fatermékeket az általuk megkívánt vastagságra, szélességre, hosszúságra vágni, gyalulni-marni, alakítani. Segítségükkel a tervezett facentrum szolgáltatási színvonala jelentősen javul, ami a vállalkozás jövedelemtermelő- és munkahely-megtartó képességeit is erősíti.